add arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up authorcheckmark clipboard combo comment delete discord dots drag-handle dropdown-arrow errorfacebook history inbox instagram issuelink lock markup-bbcode markup-html markup-pcpp markup-cyclingbuilder markup-plain-text markup-reddit menu pin radio-button save search settings share star-empty star-full star-half switch successtag twitch twitter user warningwattage weight youtube

Lost Audio over HDMI/Display Port

ValhallaOutcast

2 months ago

recently updated driver on Vega 56 and the bios on Asus B450-I mother board

now my Asus MG28UQ monitor is not listed as a audio device and in device manager the monitor is now listed as a generic pnp monitor.

any suggestions? tried all the outputs on the GPU (tried both display port and hdmi)

tried the obvious to just change it as the output device in sound settings but the display is not listed as a choice just the Realtek High Definition Audio is listed , before these issues it actually had Asus MG28UQ as a choice

Bluetooth speaker and 3.5mm jack to speaker works its only over HDMI and Displayport

Monitor speakers tested and working normal on other devices

Comments

There are no comments.

Sort

add arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up authorcheckmark clipboard combo comment delete discord dots drag-handle dropdown-arrow errorfacebook history inbox instagram issuelink lock markup-bbcode markup-html markup-pcpp markup-cyclingbuilder markup-plain-text markup-reddit menu pin radio-button save search settings share star-empty star-full star-half switch successtag twitch twitter user warningwattage weight youtube